powered by WennoWeb

Onze visie

De Arnhemse Antilope Vereniging heeft als kerndoel het beoefenen van de sport rolstoelhockey. Deze sport wordt beoefend in een handbewogen rolstoel.

Het tweede kerndoel is het bevorderen van de conditie van mensen met een lichamelijke beperking, zodat lichaam en geest geprikkeld worden.

Daarnaast heeft de vereniging bekendheid aan de sport rolstoelhockey hoog in het vaandel staan en doet dit door middel van demonstraties en mond op mond reclame.

Het beoefenen van de sport gebeurt één keer in de week in de sporthal van de school Mariëndael aan de Heijenoordseweg 9 in Arnhem. De training is dan vooral gericht op snelheid en wendbaarheid met de sportrolstoel. Ook wordt er getraind op speltactiek en samenwerking met als streven als team met elkaar te functioneren.

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met het fenomeen rolstoelhockey. Dit doen wij o.a. door:

• het geven van demonstraties, clinics en sportieve avonden
  • dagen met andere sportverenigingen (bijv. een voetbalvereniging)
  • dagen met mensen van gemeentelijke instellingen waaronder het WMO

Zo kunnen we laten zien hoe belangrijk sport is. Want sporten is toch voor iedereen??

joomla template 1.6
template joomla